הרכב: זוג
תקופה : אוגוסט 2012
משך הטיול: 12 יום
טיסות: טיסה ישירה עם אל על וטיסות פנים עם חברות מקומיות. הידעתם שהמרחק בטיסה מישראל לסין קצר מטיסה מקצה אחד של סין לקצה השני שלה?
הטיסה מישראל לבייג'ינג לקחה קרוב ל-10 שעות. חזור עשינו מהונג קונג.
יש שלושה טיולים שלא העליתי לבלוג: מלטה, שאני מרגישה שאין לי שום ערך מוסף אמיתי לתת עליה ולא מצאתי בה חן בכלל, בולגריה, שהיינו בה בעיקר בקזינו ותורכיה, שאולי עוד אעלה מתישהו. הטיול לסין היה אמור להיות הרביעי שלא היה עולה, אבל מסיבות אחרות, מהסיבה שמדובר בטיול מאורגן. הטיול המאורגן הראשון וגם האחרון שלנו.
פחדתי מלטוס למדינה שרוב התושבים לא דוברים אנגלית ולהתברבר כל הטיול במקום לטייל. פחד שהיום בטוח לא היה קיים אצלי...אם לא פחדתי לקחת שני ילדים קטנים עד לסוף העולם - ניו זילנד ופיג'י, אז גם הייתי טסה לסין רק עם עומרי כמו גדולה. עומרי חולק עליי ואומר שגם היום היה מלחיץ אותו לטוס לטיול כזה בסין כי יש צורך בטיסות פנים ונהיגה והם כמעט ולא יודעים שם אנגלית.
הטיול הזה צריך להיכתב כי יש הרבה מה לראות בסין ואולי אתן לאחרים אומץ להגיע אליה עצמאית ולא בטיול מאורגן כי יש לו קצת יותר הבנה מה יש לראות ולעשות. סיבה נוספת שהטיול הזה חייב להיכתב היא שאחרי שעומרי ואני טיילנו בכל כך הרבה מדינות ותמיד חזרתי בלי טבעת(לאכזבת כל החברים והמשפחה שלנו בארץ) בטיול הזה הוא הציע לי נישואים.
בייג'ינג: את הטיול התחלנו בבייג'ינג שהיא העיר השניה בגודלה בסין ופרוש השם שלה בסינית הוא בירה צפונית.
כיכר טיאנאנמן (Tiananmen Square)
כיכר טיאנאנמן או כיכר טיאן-אן-מן ידועה כשער הקדמי לעיר האסורה כי נמצאת ממש מול פתח העיר האסורה (The Forbidden City). הכיכר עצמה היא רחבה ענקית במרכז בייג’ינג שנחשבת לכיכר הציבורית הגדולה בעולם ובעלת היסטוריה עשירה שממוקמים בה כמה מונומנטים גדולים, בעיקר קומוניסטיים. הכיכר משמשת לאירועים גדולים כמו הפגנות וגם להעפת עפיפונים וסרטים על ידי ילדים. בין מיליארד ו-300 המליון סינים, עומרי ואני די בולטים... הוא בגובה ואני בבלונד אז היינו די סלב והרבה רצו להצטלם איתנו:)
העיר האסורה (The Forbidden City): הארמון הקיסרי נקרא כך בשל היותו עיר סגורה לקהל ולמי שלא היה שייך למשפחה הקיסרית. העיר נבנתה במשך 18 שנים על ידי כמאה אלף אומנים וכמיליון פועלים. בארמון ניתן לראות אוצרות מלכותיים, בנייה מעניינת וגם ללמוד על האופן בו התנהלו חיי המשפחה הקיסרית. העיר עצמה מוקפת חומה בגובה 10 מטרים וחפיר ברוחב 52 מטר. מהאדמה שהוציאו מהחפיר יצרו את גבעת הפחם שנועדה להגן מכיוון צפון. מגבעה זו הייתה לנו תצפית על העיר האסורה.
מקדש השמיים (Temple of Heaven): המקדש שימש במקור לטקסים חגיגיים שבוצעו כאן על ידי הקיסר, שהתפלל במקום למען החקלאות והעם. המקדש בנוי כולו לפי עקרונות ה"פנג שוואי" ומדובר במבנה מרשים מאוד.
סיור ריקשות בין סמטאות העיר:
הריקשות בסין רתומות לאופניים גדולים והנהג לוקח לסיבוב בסמטאות צרות בשם חוטונג (Hutongs). הסיבוב בריקשה מאפשר הצצה על בייג`ינג המסורתית והמודרנית. הבסיור בריקשה כלל ביקור בבית אותנטי והצצה לחיים הדלים שלהם.
מופע קונג פו: המופע “אגדת הקונג-פו” מוצג בתיאטרון הBeijing Red Theatre. המופע משלב את אמנות הקונג פו עם סיפור סיני.
קברי שושלת מינג: מדובר בקברים של קיסרים ששלטו בסין מ-1368 ועד 1644 וממוקמים בעמק, 44 קילומטרים צפונית לבייג'ינג. באתר קבורים חלק מהקיסרים, נשותיהם וגם הפילגשים. המקום הוכרז כאתר מורשת עולמית של ארגון אונסק"ו באוגוסט 2003.
מהכניסה הראשית יש דרך ארוכה שמובילה לקברים, דרך זו מכונה "נתיב הנשמות" או "הדרך הקדושה" וממנה מתפצלות דרכים משניות אל הקברים האחרים הבנויים משני צדדי העמק.
בהליכה לאורך הנתיב שמוביל הקברים- "הדרך הקדושה" עוברים שדרה של מבנים ופסלים מרשימים ממש.
קברי שושלת מינג הוכרזו כאתר מורשת עולמית של ארגון אונסק"ו באוגוסט 2003.
החומה הסינית: בניית החומה הסינית ארכה כ- 2,000 שנה, אך החומה הסינית היא חומה לא רציפה, אלא סדרה של חומות קטנות שמשתרעות לאורך אלפי קילומטרים, כך כשכמישהו עולה בחומה הסינית הוא עולה בעצם מקטע שלה. עם זאת שהיא לא רציפה, היא מאוד מרשימה, כל כך מרשימה שאומרים שניתן לראות אותה אפילו מהחלל. אז אתם בטח שואלים את עצמכם אם היום יש מקטעים ובעבר הייתה רציפה, התשובה היא לא. איך היא הגנה בדיוק, שאלה טובה...אולי לא צריך לומר עבודה ערבית, אלא עבודה סינית.
העליה לחומה אפשרית גם לאנשים שלא בכושר, אך גם לא כזאת פשוטה וזאת משום שכל מדרגה מאוד עבה ויש לא מעט מדרגות שמאמצות את הרגליים. אז עלינו באחד המקטעים, קטע החומה בבאדאלינג, שאליו מגיעים רוב התיירים... עוד מדרגה ועוד מדרגה כשכל הזמן עומרי משחק לי אותה מופתע שלא הגענו לסוף וממשיך לגלות מוטיבציה(חייבת לציין שהופתעתי מזה שלא אמר שהספיק לו והבין את הקטע, היום הוא לא היה אומר את זה)...
בסופו של דבר הגענו לעלייה האחרונה שלא ממש היו שם מדרגות, העליה יותר בטיפוס והישענות על הקיר, עומרי גילה מוטיבציה אדירה ועלה ממש מהר ודרבן אותי לעלות גם..אני לא פחדתי לעלות, פשוט לא ידעתי איך ארד. בסוף עליתי ושם חיכתה לי הפתעה מוחלטת (גם לסיני מאחורי). עומרי חיכה לי בכריעת ברך וטבעת שלופה.
התרגשתי ממש, אמרתי כן, התחבקנו, התנשקנו, הצטלמנו וירדנו בחזרה עם עצירה בדרך לקנות מזכרת - דגם של החומה הסינית. אז בימים שאחרי הייתי מאושרת, מאורסת ותפוסה בטירוף מכל המדרגות שעלינו וירדנו.
שוק הפנינים (Pearl Market): שוק הפנינים קיבל את שמו בגלל מגוון סוגי הפנינים שנמכרים במקום. השוק ממוקם סמוך למקדש השמיים, ומתפרס על 8 קומות ענקיות שבהן נמכרים פירות ים, אלקטרוניקה, שעונים, בגדים, זיופים של מותגי יוקרה, תכשיטים והרבה הרבה כאב ראש של מיקוחים על מחירים. יצאנו משם עם בגדי "אדידס" ואביזרים שונים לטלפון.
אפשר גם לבקר בחנויות חרסינה כדי לקנות כלים יפים או אפילו רק כדי להתרשם מהעבודה המרשימה והמדוייקת שנעשית בעבודת יד.
שוק האוכל של ביג'ינג – בשוק האוכל של בייג'ינג שנמצא ברחוב Donghuamen תוכלו למצוא את כל סוגי המאכלים, החל מאוכל צמחוני ועד עקרבים מטוגנים. האווירה בשוק מאד נחמדה ובו זמנית דוחה למי ששונא חרקים, כמוני. ניתן למצוא בשוק גם הרבה דוכני מזכרות.
שנגחאי-
טיילת הבונד (Bund): הטיילת בשנגחאי מאוד רחבה. אנו הגענו לשם פעם בערב ופעם בבוקר וכמובן שיש שוני גדול, בעיקר כשמדברים על גורדי שחקים מוארים בלילה ומגדל הטלויזיה בולט ביניהם על קו המים של נהר ה-Huangpu , ההרגשה מאוד מערבית.
תצפית ממגדל הטלוויזיה של שנגחאי: המגדל שידוע גם בכינוי “מגדל פנינת המזרח”, הפך להיות סמלה של העיר שנגחאי. בבניין 3 נקודות תצפית מרהיבות על שנגחאי, כשבאחת מהם גם ממוקמת מסעדה וגם רצפה שקופה לבדוק את האומץ של המבקרים.
גני יו-יואן (Yu Yuan Garden): הגן הוא אחד האתרים המתויירים ביותר במרכז העיר העתיקה של שנגחאי, האפופה באווירת צ’יינה טאון אותנטית. הגן יפהפיה, מטופח ונחשב לאחד מאוצרותיה הלאומיים של סין.
ביקור במפעל משי (Shanghai Tianhou Silk Shop): הביקור במפעל נתן הדגמה של השלבים לייצור משי מהגלמים של תולעת המשי ועד לשמיכות המשי והבגדים.
גווילין
גווילין היא, ללא ספק, האזור הכי יפה שיצא לנו לבקר בו בסין. הפשטות, האותנטיות שבכפרים, כל הירוק ושדות האורז. ההווי שונה לגמרי מהאותנטיות של העיר.
מלון Waterfall: בין אגם שאן חו לכיכר המרכזית של העיר עומד מלון מפורסם מלון Waterfall, שכל יום בשעה 10.00 בלילה הופך למפל מלאכותי ענק. מים נופלים מגג הבניין לכל אורכו. משהו שיותר מתאים למלון במקאו(או בווגאס), אבל מרשים מאוד.
שייט בנהר לי (Li River): ניתן לעשות שייט בנהר לי בגווילין או באחד מיובליו באזור יאנגשו, עיירה כפרית קטנה ששוכנת בין צוקי אבן גיר תלולים וגבוהים. עשינו שייט ברצועת הנהר בין צוקים, שיחי במבוק, דייגים ברפסודות קטנות, כובסות בנהר ועדרי תאו.
גבעת פובו / גבעת המערבולת (Fubo Shan ): בגבעה יש מערה עם מעל ל-200 פסלי בודהה. במעלה הגבעה, לאחר עליה של 350 מדרגות, ישנה נקודת נוף יפה על העיר והאזור כולו. ישנן שתי סברות לגבי מוצא שם הגבעה - פובו. הראשונה על שם גנרל בשם פובו שבאחת המלחמות עמד בראש הגבעה וירה חץ שהגיע עד לעיירה יאנגשו שבדרום. השנייה, טוענת שפירוש המילה “פובו” פירושו מערבולת מפני שהיא עוצרת את זרמי המים ויוצרת במקום מערבולת.
גבעת חדק הפיל (Elephant Trunk Hill): כשני קילומטרים מגבעת פובו, נמצאת גבעת חדק הפיל שממוקמת בין נהר לי לנהר טאו - הואה. גבעת חדק הפיל קיבלה את שמה בגלל צורתה שמזכירה פיל ששותה ממי הנהר.
ביקור במפעל לייצור פנינים: בטיול לסין גיליתי שפנינים הן לא רק תכשיט יפה, אלא גם קרם טוב לפנים.
מערת הנטיפים ריד פלוט או בתרגום העברי - חליל הסוף (Reed Flute Cave): המערה וצרה לפני יותר מ-180 מליון שנים ומרכזת כ-500 מטרים של נטיפים, עמודי אבן ותצורות סלע שנוצרו בתהליך ארוך של המסה והשקעה קארטית. התהליך ארוך וממושך וממשיך לשנות את צורתו גם כיום. המערה מוארת בתאורה צבעונית שמעניקה לסיור מראות מיוחדים.
שנזן: לשנזן הגענו בטיסת פנים בשביל ביקור בפארק Windows of the World: הפארק כולל כ – 130 מונומנטים מפורסמים מכל העולם בהקטנה. למי שמטייל הרבה בעולם, כמוני, זה כיף להצליח לזהות את כל המקומות שכבר ביקרת בהם וגם לחלום על המקומות שתרצה לבלות בהם.
עומרי ואני בלטנו שם במיוחד וזרמנו עם תמונות מכל מי שרצה להצטלם איתנו:)